Svijet     | 19.10.2018. 14:37 |

Krasimirov priznao da je napao novinarku Viktoriju Marinovu

FENA Internet

SOFIJA, 19. oktobra (FENA) - Bugarin Severin Krasimirov izjavio je u petak da je napao Viktoriju Marinovu, televizijsku novinarku čije je ubistvo izazvalo međunarodne osude, djelomično i zbog toga što je u početku izgledalo da je politički motivirano.

Krasimirov (21), optužen je za silovanje i ubistvo s posebnom okrutnošću u slučaju ubistva Marinove i on je danas prebačen u pritvor.

Bugarski nacionalni radio javio je da se on obratio novinarima dok se u policijskoj pratnji kretao prema zgradi oblasnog suda u sjevernom gradu Ruse na Dunavu.

- Ne znam šta se desilo. Ne mogu se sjetiti svega. Bio sam tamo,  udario sam je, nakon čega je pala. Želio sam otići, ali ona me je zgrabila - izjavio je Krasimirov novinarima na pola puta do zgrade suda.

- Da, kriv sam, veoma mi je žao. Ne mogu vjerovati da sam učinio to - izjavio je Krasimirov drhtećim glasom, odgovarajući na novinarsko pitanje planira li se u sudnici izjaniti krivim. 

Tužilac je kasnije izjavio Reutersu da od Krasimirova nije zatraženo da se izjasni o krivici na prvom ročištu. Ukoliko bude osuđen, on se suočava s kaznom doživotne robije bez mogućnosti ulaganja žalbe.

Marinova (30), bila je voditeljica televizijske emisije s političkim temama u Ruseu. Njeno tijelo je pronađeno u parku kod Dunava 6. oktobra. Policija je saopćila da je ona premlaćena, silovana i da je umrla od gušenja.

Tužioci tvrde kako nema nikakvih dokaza da je njeno ubistvo povezano s njenim radom i ukazuju na slučajno seksualno nasilje, dodajući da istražuju sve mogućnosti.

Istražitelji tvrde da se uzorak DNK pronađen na žrtvi podudara s Krasimirovim. Oni su također prikupili dodatne dokaze protiv njega, saopćio je u petak ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov.

Krasimirova je Bugarskoj izručila Njemačka u srijedu. Njemački sud saopćio je da je on napao ženu koju nije poznavao ali da nije namjeravao da je ubije. Njemački zvaničnici izjavili su da na osnovu njegovih izjava nije bilo političkog motiva za ubistvo.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

Galić na Drugoj crnomorskoj konferenciji Krimske platforme u Republici Bugarskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu