Ekonomija     | 19.10.2018. 13:16 |

Vlada FBiH - Za 19 projekata tehničke kulture 158.116 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Vlada FBiH je, po okončanom javnom konkursu koji je raspisalo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, utvrdila listu korisnika i raspodjelu dijela prihoda ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, čime je, od dijela prihoda u iznosu od 160.373,86 KM uplaćenih u Budžet Federacije BiH u 2017. godini, odobreno 158.116 KM za finansiranje 19 programa i projekata iz oblasti promoviranja tehničke kulture.

Ovo federalno ministarstvo će, najkasnije u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima. Ugovori će sadržavati odredbu prema kojoj će biti utvrđena obaveza korisnika da ovom ministarstvu najkasnije do 31.12.2018. dostave izvještaj o namjenskom utrošku sredstava.

Korisnici koji u ugovorenom roku ne dostave izvještaj ili dodijeljena sredstva utroše suprotno propisanim kriterijima, dužni su ih vratiti na zahtjev Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva, te neće moći ostvariti pravo na njihovu dodjelu u naredne tri godine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo