Bosna i Hercegovina     | 19.10.2018. 13:29 |

Republika Srbija uskoro otvara konzularni ured u Drvaru

FENA Saopćenje

DRVAR, 19. listopada (FENA) - Konzularni ured Republike Srbije u Drvaru trebao bi biti otvoren u sljedećih mjesec dana, potvrdio je Feni načelnik te općine Goran Broćeta.

Po njegovim riječima, aktivnosti oko otvaranja konzulata obavljene su prije dva dana kada je tu općinu posjetila generalna konzulica Republike Srbije u Mostaru Marija Bakoč.

S njom su tada riješene formalnosti oko pronalaska i uređenja adekvatnih prostorija u Radničkom domu u Drvaru te ostala pitanja koja se vežu za konzularni ured, a sve je formalizirano popisivanjem ugovora s konzulicom Bakoč, naveo je Broćeta.

U budućoj diplomatsko konzularnoj mreži Republike Srbije, odnosno u njihovom uredu u Drvaru bit će zaposlena tri-četiri djelatnika čime će, ističe načelnik, biti olakšana procedura stanovništva ovog kraja te susjednih općina Hercegbosanske, kao i drugih županija, u rješavanju njihovih prava sa susjednom državom.

"Ovaj ured omogućit će da stanovnici Drvara i okolnih mjesta ne moraju putovati u Mostar ili Banja Luku za podnošenje zahtjeva za dobivanje srbijanskog državljanstva i drugih prava koja su za njih značajna", kazao je općinski načelnik. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana