Bosna i Hercegovina     | 19.10.2018. 11:47 |

Na trćem ASuBiH Socijalnom danu srednjoškolci iz 45 lokalnih zajednica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Treći "ASuBiH Socijalni dan" realiziran je danas, a ove godine Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je imala podršku od većine ministarstava obrazovanja na kantonalnom nivou i Vlade Brčko Distrikta, što pokazuje veliku spremnost obrazovnih institucija za saradnju u projektu "Socijalni dan".

Učešće u Socijalnom danu  su uzela 1.564 srednjoškolaca iz 45 lokalnih zajednica, što je skoro troduplo veći broj u odnosu na prvi realizirani "Socijalni da", saopćeno je iz ASuBiH.

Iz Asocijacije su  zahvalili  svim preduzećima, kojih je ove godine bilo više od 700, a koja su otvorila vrata srednjoškolcima i omogućili im da dobiju prvo radno iskustvo.

Poslodavci za svakog srednjoškolca na radnom mjestu uplaćuju dnevnice u Fond Socijalnog dana iz kojeg će se finansirati projekti srednjoškolaca u njihovim lokalnim zajednicama. Poziv za projekte se otvara krajem godine, a ove godine je realizovano njih 25 iz Fonda Socijalnog dana 2017.

Srednjoškolci će i ove godine moći pisati projekte i na taj način dobiti mogućnost da unaprijede svoje lokalne zajednice, navodi se u saopćenju Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Ministarstva pravosuđa i uprave TK Asocijaciji srednjoškolaca BiH

Socijalni dan u BPK: Srednjoškolci zamjenili premijerku i ministre

Srednjoškolci iz Travnika školske klupe zamijenili radnim mjestima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu