Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 16:46 |

SDA Srebrenica osuđuje pokušaj Grujića da kontroliše obilježavanje 11. jula

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 18. oktobra (FENA) - Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica najoštrije osuđuje pokušaj načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujčića da kontroliše Organizacioni odbor za obilježavanje 11. jula, godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“  Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Posljednji dopis i prijetnja upućena predsjedniku OO za obilježavanje 23. godišnjice genocida jasna je poruka da se na svaki način želi kontrola nad odborom za obilježavanje godišnjica genocida, saopćeno je iz Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica.

- Nažalost, u pokušaju negatora genocida da preuzmu kontrolu nad Memorijalnim centrom u Potočarima su i dio Bošnjaka predvođeni aktuelnim zamjenikom načelnika Hamdijom Fejzićem, predsjednikom skupštine općine Nedibom Smajićem i Begom Bektićem koji su u Srpskoj većini i koje pozivamo da javno osude ili priznaju da su dio tima Mladena Grujčića koji čini sve da Bošnjaka poslije genocida ne bi bilo na ovom području - stoji u saopćenju Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica.

 Odbor poziva međunarodnu zajednicu, prije svega OHR i Američku ambasadu, da stanu u zaštitu porodica žrtava genocida i institucije Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDA Srebrenica podržala kandidaturu Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine

Saopćenje za javnost SDA Srebrenica

Saopćenje za javnost SDA Srebrenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo