Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 16:30 |

Univerzalna škola sporta iz Bugojna u projektu „Izazov zdravog življenja“

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. oktobra (FENA) - Na lokaciji bugojanskog omladinskog parka Univerzalna škola sporta realizira projekt „Izazov zdravog življenja“ (Fit Living Challenge), u sklopu kojeg će biti izgrađen moderan fitnes centar na otvorenom.

Finansijska vrijednost projekta je 49.700 KM, a aktivnostima rukovodi BHRI tim (Bosnia and Herzegovina resillience initiative).

Radove izvode uposleni JP za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve iz Bugojna, a rok za njihov završetak je 15. novembar.

Kako je Feni kazao koordinator projekta, profesor zdravstvenog odgoja i sporta Sejdin Mustafica, u okviru prve faze projekta završeni su određeni zemljani radovi, te postavljeno dvanaest workout sprava.

- U drugoj fazi ćemo evidentirati sve zainteresirane za korištenje besplatnih treninga u Street workout parku, koje će voditi licencirani treneri i profesori sporta, dok u trećoj planiramo organizirati edukacijska predavanja i treninge, uz učešće eminentnih predavača iz oblasti fitnesa - naglasio je.

Dodaje da završna faza projekta podrazumijeva izvođenje tromjesečnih besplatnih treninga za sve polaznike u workout disciplinama, te naglašava kako je učešće u pomenutom projektu, koji promovira zdrav način života, otvoreno za sve građane.

- Mi, jednostavno, želimo da oživimo ovaj park. Projekt je predvidio za sve učesnike i besplatne majice, usluge trenera, te nabavku neophodnih rekvizita. Također, spominje se izgradnja jednog dječijeg igrališta na ovom mjestu, koje će se odlično uklopiti u cijeli ambijent - istaknuo je Mustafica.

Pozvao je sve mlade ljude da delegiraju i pristupe realizaciji sličnih projekata kojima će „napraviti pozitivnu priču u svojoj lokalnoj zajednici“.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu