Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 18.10.2018. 16:47 |

Turska proširila istragu u vezi nestanka novinara Khashoggija

FENA Internet

ISTANBUL, 18. oktobra (FENA) - Ured glavnog istanbulskog odvjetnika saopćio je u četvrtak da je u toku istraga u vezi nestanka saudijskog novinara Jamala Khashoggija i da je ona u skladu sa svim međunarodnim zakonima i konvencijama u svim aspektima.

Glavni tužitelj Irfan Fidan kazao je u pisanom saopćenju da će javnost biti obaviještena o istrazi "kada to bude potrebno".

Kako pišu mediji, turska policija je proširila istragu u svrhu da pribavi više dokaza na mjestu gdje je Khashoggi boravio u šumskom području oko Istanbula i na farmi u susjednoj provinciji Yalova.

Policija i forenzičari su pretresli konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, ured generalnog konzula, kao i vozila koja pripadaju konzulatu, prenosi Xinhua.

Lokalni mediji tvrde da su istražitelji pronašli "određene dokaze" da je novinar, kojeg niko nije vidio otkako je ušao 2. oktobra u zgradu, ubijen u konzulatu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana