Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 16:33 |

HKO Kruh sv. Ante - Humanitarna kampanja '65+ razloga za život'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Volonteri i volonterke Humanitarno-karitativne organizacije (HKO) Kruh sv. Ante humanitarnom kampanjom „65+ razloga za život“ pored prikupljanja sredstava željeli su pokazati bh. javnosti da starije osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh. društvo mogu učiniti puno toga kako bi njima omogućili dostojanstvenu starost.

Mladi su tokom maja i juna ove godine vrijedno radili na prikupljanju humanitarne pomoći za starije osobe koje su socijalno ugrožene iz svojih župa/općina, a to su: Busovača, Jajce, Kreševo, Novi Travnik, Sarajevo, Tuzla, Vareš, Visoko, Vitez i Zenica, saopćeno je iz HKO Kruh sv. Ante.

Kako bi vidjeli u kakvim uvjetima žive starije osobe širom naše zemlje i šta im je najpotrebnije, mladi su najprije otišli u posjete i razgovarali sa starijima o njihovoj svakodnevnici i poteškoćama. Većina ih je bolesna i ono malo primanja što imaju troše na lijekove, žive u trošnim kućicama, a neki čak bez struje i vode.

Te posjete su izazvale još veće emocije i motivaciju u mladima da počnu sa ovom humanitarnom kampanjom i barem nakratko olakšaju svakodnevnicu starijima osobama.

Podijelili su im pakete hrane i higijenskih potrepština, a od prikupljenih sredstava su im kupili i potrebne lijekove, kao i neke neophodne stvari za kuću.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

U BPK kampanja promocije hraniteljstva - Ne možemo biti njihovi roditelji, ali možemo porodica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo