Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 15:01 |

Pavić: Protiv smo smjene naših kadrova i prodaje ŽRS 'Ljubija'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 18. oktobra (FENA) - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić izjavio da su određene smjene njihovih kadrova na funkcijama u RS-u obavljene bez saglasnosti te stranke, čemu se protive, kao i prodaji Rudnika željezne rude (RŽR) Ljubija.

Nakon sjednice Predsjedništva DNS-a rekao je da za njega nema "mangupa u DNS-u", o kojima je nedavno govorio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ustvrdivši da su radili protiv interesa koalicije te dvije stranke.

- DNS izražava nezadovoljstvo načinom smjene naših kadrova. Neću se odreći nijednog našeg člana. S funkcije mogu biti smijenjeni, ako su pogriješili, ali u utvrđivanju greške treba da učestvuje DNS, a ne samo druge stranke - rekao je Pavić novinarima.

Dodao da će ta stranka sama procijeniti treba li neko iz njihovih redova biti uklonjen s neke pozicije i da je predsjednik SNSD-a prihvatio da nema smjena bez dogovora sa DNS-om.

Tvrdi da još nije bilo razgovora o formiranju vlasti, ali da, kako kaže, nema razloga da predsjednik Vlade RS-a ne bude iz DNS-a.

Potvrdio je da se DNS ne slaže sa načinom prodaje RŽR Ljubija te da ministri iz DNS-a na sjednici Vlade nisu glasali za prodaju tog rudnika, koji je skinut s liste strateških preduzeća i privatizuje se odlukom entitetske vlade.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a je rečeno da su zadovoljni izbornim rezultatima.

- DNS je ostvario sve zacrtane rezultate - rekao je Pavić i istakao da su osvojili 13 poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini RS-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije