Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 18.10.2018. 15:02 |

Godišnja inflacija u EU stabilna u rujnu

FENA

LUXEMBOURG, 18. listopada (FENA) - Godišnja stopa inflacija Europske unije iznosila je 2,2 posto u rujnu 2018. godine, i u odnosu na kolovoz ostala je na istoj razini. Godinu dana ranije stopa inflacije u EU je iznosila 1,8 posto, objavio je Eurostat.

Godišnja stopa inflacije u rujnu 2018. godine u eurozoni je iznosila  2,1 posto, dok je u kolovozu iznosila 2,0 posto. Godinu dana ranije, stopa inflacije je iznosila 1,5 posto.

U usporedbi s kolovozom 2018, godišnja inflacija je pala u devet država članica uključujući i Hrvatsku, ostala je stabilna u četiri i porasla u četrnaest država.

Najniže godišnje stope inflacije su zabilježene u Danskoj 0,5 posto, Grčkoj 1,1 posto i Irskoj 1,2 posto, dok su najbrže na godišnjoj razini rasle potrošačke cijene u Rumunjskoj i to 4,7 posto, Mađarskoj 3,7 posto te Bugarskoj 3,6 posto.

 U rujnu 2018. najveći utjecaj na  godišnju stopu inflacije u eurozoni imao je rast cijena energenata, usluga te hrane, alkohola i duhana.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Michel traži oprez prema pomjeranju roka za provedbu plana oporavka EU

Norveška bi trebala ubrzati usvajanje pravila i propisa EU

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'