Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 14:05 |

Čampara prisustvovao prijemu 36. generacije polaznika Policijske akademije FMUP

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara prisustvovao je danas prijemu 36. generacije polaznika, njih 187, na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Među prisutnima, pored polaznika 36. generacije, bili su i polaznici 18. generacije za čin "mlađi inspektor" i 49 polaznika iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koji će obuku na Akademiji okončati u decembru ove godine.

- Uniforma koju će neki od vas uskoro nositi, a neki nakon završetka obuke na Akademiji, treba da vam bude podsjetnik na važnost uloge koju ćete imati u zaštiti građana, njihove imovine, države i njenog poretka, kao i cjelokupne sigurnose situacije. Ona je vaš podsjetnik da biti policajac znači biti branilac vrijednosti jednog društva, znači demonstrirati profesionalizam, saosjećanje, hrabrost i dobar karakter, a ne silu. Samo na taj način, služeći društvu, možete steći i očuvati povjerenje građana u policijsku profesiju - kazao je Čampara.

Prisutnima se obratio i Nusret Beširević, v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a, zaželivši novoj generaciji polaznika ugodan boravak na Akademiji ohrabrivši ih da tokom obuke daju sve od sebe kako bi postigli najbolje rezultate, saopćeno je iz FMUP-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministar Isak podržao rad Saveza ratnih vojnih invalida u FBiH

Ministar Isak na obilježavanju Dana Armije Republike BiH u Bihaću

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana