Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 13:26 |

Vlada HBŽ-a upoznata s provedbom Strategije razvoja za 2017. godinu

FENA Mario Loncar

LIVNO, 18. listopada (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u četvrtak primila je k znanju Izvješće o razvoju s pregledom provedbe Strategije razvoja 2016.-2020. za 2017. godinu.

 Svrha je Izvješća o razvoju da pruži pregled ostvarivanja razvojnih ciljeva i provedbe strategije razvoja, kao i praćenje stupnja razvijenosti HBŽ-a.

 Izvješćem se prate osnovni makroekonomski pokazatelji te stupanj provedbe mjera definiranih integriranom Strategijom razvoja. Pripremljeno je u skladu sa Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federacije BiH.

 Vlada je donijela i Zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na tekst Sporazuma s aneksima između Europske unije i BiH o sudjelovanju BiH u programu Europske unije za zapošljavanje i socijalne inovacije, upućen aktom Federalnog ministarstva i socijalne politike 10.9.2018. godine.

 Donesen je i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o financijskoj reviziji za 2017. godinu Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a te je donesena Odluka o davanju suglasnosti na izmjene i dopune financijskog plana javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje, priopćila je Vlada HBŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu