Svijet     | 18.10.2018. 11:20 |

Peruanski žalbeni sud naredio oslobađanje Keiko Fujimori

FENA Internet

LIMA, 18. oktobra (FENA) - Peruanski žalbeni sud naredio je oslobađanje opozicione čelnice Keiko Fujimori, koja je bila uhapšena na sedmicu dana pod optužbama da je primala novac od brazilske građevinske firme Odebrecht, objavio je sud u srijedu.

Sud je naredio "trenutno oslobađanje osumnjičenih" u tom slučaju, uključujući kćerku bivšeg predsjednika Alberta Fujimorija, saopćio je predsjednik sudskog vijeća Octavio Sahuanay.

Keiko Fujimori (43), čelnica Snage naroda, najveće stranke u Kongresu, uhapšena je po naređenju tužioca koji su istraživali uplate njenoj predizbornoj kampanji kada se natjecala na predsjedničkim izborima u 2011.

Tužioci od juna istražuju navode da su troje bivših predsjednika primali mito pod okriljem uplate sredstava za predizborne kampanje od Odebrechta, koji je u središtu političkih skandala širom Latinske Amerike.

Nakon hapšenja, Fujimori nije bila direktno pod istragom jer je najveći dio pažnje tužilaca bio usmjeren na dvoje njenih visokih savjetnika u predizbornoj kampanji u 2011., prenosi AFP.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Peru proglasio vanredno zdravstveno stanje zbog širenja denga groznice

U nesreći u rudniku zlata u Peruu poginulo sedam radnika

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!