Ekonomija     | 18.10.2018. 13:28 |

Naredne sedmice intrenacionalna konferencija RENEXPO® BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Vodeći internacionalni sajam i stručna konferencija RENEXPO® BiH 24. i 25. oktobra u Sarajevu bit će mjesto poslovnog povezivanja biznis lidera, stručnjaka, donosioca odluka i privrednika predstavljajući budućnost ekološkog i ekonomskog razvoja kroz praktične primjene u Bosni i Hercegovini.

Na RENEXPO dolazi oko 80 izlagača iz 20 zemalja što je prilika za nove poslovne kontakte i uspostavljenje saradnje. Među njima su kompanije poput Andritz Hydro, Kössler GmbH & Co KG, Urbas Maschinenfabrik Ges.m.b.H., Kawasaki  Gas Turbine Europe GmbH, SWF Krantechnik GmbH i mnoge druge. 

Prateći svjetsku praksu, organizator REECO Grupa iz Njemačke odlučila je da predstavi  univerzitete u sajamskoj hali, ali i start-up kompanije i time ih približi potencijalnim partnerima iz državne uprave i svijeta biznisa, a istovremeno javnost upozna sa njihovim radom.

Razmjena znanja, aktivni dijalozi i poslovne aktivnosti u raznim oblastima ekološkog razvoja i ove godine bit će predstavljene kroz bogat konferencijski program koji će biti realizovan uz podršku resorsnih institucija Bosne i Hercegovine. Ulaz na konferencije je besplatan uz obaveznu registraciju.

Hidroenergija u BiH, male hidroelektrane, konferencija o održivoj energiji, održivo upravljanje vodama i otpadnom vodom, energija iz biomase u BiH, samo su neke od aktuelnih tema o kojima će biti govora u konferencijskim cjelinama, najavljeno je iz REECO Grupe.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Mostarski učenici od otpada napravili inovacije

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!