Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 11:54 |

Završena prva faza Eko kampanje 'Čista rijeka Bosna'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Jačanje ekološke svijesti kroz projekt „Čista rijeka Bosna“ sastavni je dio obimnije aktivnosti a to je ponovno uspostavljanje ekoloških i turističkih standarda u dolini rijeke Bosne.

- Ponovno uspostavljanje standarda zahtijeva kontinuirani, uravnoteženi stvaralački rad i saradnju zainteresovanih pojedinaca, udruženja, klubova, društava, predstavnika lokalnih uprava, institucija, preduzeća i ustanova - saopćeno je iz ROTOR-organizacija za razvoj turizma regije iz Doboja.

Akcija čišćenja u lokalnim zajednicama u slivu rijeke Bosne tokom ljeta bile su okosnica eko kampanje “Siđimo do rijeke.

"Budimo dio rješenja a ne zagađenja” i postavljanja eko-turističkih bilborda uz glavnu saobraćajnicu, linkovi web platforme i aplikacije za mobilne telefone CRB, dostavljeni su svim lokalnim upravama, koje su ih proslijedile internet oglasivačima i eko-akterima na svojim područjima.

Putem web platforme www.cista-rijeka-bosna.org i aplikacije za mobilne telefone https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.coffeebreak.CRB, stanovništvo ima priliku informirati se o partnerima u projektu, a i da prijavi nelegalnu deponiju otpada na području doline rijeke Bosne.

Projekat „Čista rijeka Bosna“ finansira Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini, a implementira se do kraja 2018. godine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo