Kultura     | 18.10.2018. 07:34 |

U Tuzli konferencija o ilegalnoj trgovini umjetninama u BiH

FENA Saopćenje

TUZLA, 18. oktobra (FENA) - Centar protiv krijumčarenja umjetninama iz Tuzle danas će u Ateljeu "Ismet Mujezinović" organizirati konferenciju o temi "Ilegalna trgovina umjetninama u Bosni i Hercegovini" u okviru 17. internacionalnog bijenalnog festivala portreta INTERBIFEP 2018.

Na konferenciji učestvovat će više od 30 predstavnika institucija i organizacija kao i međunarodni eksperti iz oblasti ilegalne trgovine umjetninama, najavljeno je iz Centra protiv krijumčarenja umjetninama.

Kao učesnici su najavljeni predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, OSCE-a, Francuske ambasade u BiH, Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Federalne uprave policije, te predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Učešće na skupu najavili su i predstavnici Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske, Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, Udruženja likovnih umjetnika BiH, Umjetničke galerije BiH, Centra za kulturu Tuzla, Muzeja istočne Bosne u Tuzli te privatni kolekcionari.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv Kukuljca i drugih zbog krijumčarenja narkotika

U pola sata hrvatska policija spriječila dva pokušaja krijumčarenja 62 ilegalna migranta

Hrvatska: Zbog krijumčarenja 25 migranata pritvoren makedonski državljanin

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo