Ekonomija     | 17.10.2018. 14:04 |

Telemach u Sarajevu predstavio EON smart boks

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Kompanije Telemach i United Grupa danas su u Sarajevu predstavile EON - smart boks koji spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama.

Na prezentaciji je navedeno da će korisnici na svom televizoru moći da gledaju kanale iz Telemach ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti, kao i sve android TV servise: You Tube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, da na Google Play Gamesu skidaju i igraju igrice, te da koriste druge aplikacije iz Google Play Storea.

Gerenalni direktor Telemacha Admir Drinić rekao je da su se obavezali da najsavremenije svjetske tehnologije učine dostupnim svojim korisnicima i da donesu svjetske trendove u Bosnu i Hercegovinu.

Direktor sektora prodaje, korisničkih odnosa i marketinga Telemacha Kenan Đonko istakao je da EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da su televizori, računari, telefoni i tableti međusobno sinhronizovani, tako da će korisnici moći da započnu gledanje filma iz video kluba na telefonu, a da nastave na televizoru.

Uz EON smart boks dolazi i novi daljinski upravljač sa bluetoothom i glasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu sadržaja. 

Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju sedam dana gledanja unazad, a video klub će biti još bogatiji, s više od 12.500 naslova domaćih i stranih filmova i serija. 

Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, bit će dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kompanija Telemach BH predstavlja novi EON Video klub

Pobjednici GOOD HACKathona Telemach fondacije posjetili inovativni razvojni centar United Cloud

Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana