Bosna i Hercegovina     | 17.10.2018. 11:57 |

Cvijanović - Bo: Što skorije formirati nove vlasti u BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 17. oktobra (FENA) - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo izrazile su očekivanja da će vlasti na svim nivoima u BiH biti uskoro formirane.

Tokom susreta danas u Banjoj Luci Cvijanović je istakla da entitetska vlada posvećeno radi na proširenju i unapređenju saradnje RS-a i Narodne Republike Kine, te da su rezultati dobre saradnje vidljivi u različitim oblastima, od ekonomije do obrazovanja i kulture.

Kako je saopćeno iz Vlade RS, uvjerene su da će se partnerstvo i saradnja nastaviti i u narednom periodu, prije svega u oblasti privrede, energetike, te u realizaciji značajnih infrastrukuturnih projekata.

Također, naglašeno je da postoji značajan potencijal da se prijateljski odnos RS i NR Kine dodatno unaprijedi i kroz saradnju u oblasti turizma, čemu doprinosi i uvođenje bezviznog režima između dviju država. 

Ambasadorica Bo čestitala je Cvijanović na rezultatima na proteklim općim izborima, te joj poželjela uspjeh na odgovornom položaju na čelu RS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu