Bosna i Hercegovina     | 16.10.2018. 16:11 |

CKKS -Paketi hrane za socijalno ugroženo stanovništvo Hadžića i Trnova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Crveni križ Kantona Sarajevo osigurao je 20 paketa hrane koji su danas dostavljeni u Crveni križ općina Hadžići (10 paketa) i Trnovo (10 paketa), a namijenjeni su za socijalno ugroženo stanovništvo tih općina.

- Općine Hadžići i Trnovo nisu obuhvaćene programom javne kuhinje, jer nemamo kapacitete da pokrijemo cijelo područje Kantona Sarajevo - saopćeno je iz Crvenog križa KS.

Paketi su osigurani u povodu obilježavanja Međunarodnog dana hrane (16. oktobar) i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva (17. oktobar).

Podsjećaju da Centralna kuhinja Crvenog križa Kantona Sarajevo priprema kuhanu hranu za 1.500 najugroženijih građana Kantona Sarajevo, pet dana sedmično, a za dane vikenda i praznika dijeli se suha hrana.

- Hranu vozilima distribuiramo na 19 punktova u sedam općina Kantona Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Ilijaš i Vogošća) - navode.

Ovogodišnja tema kojom se obilježava Međunarodni dan hrane je ujedno i globalna poruka FAO (Organizacija za hranu i poljoprivredu UN) 'Zaustavimo glad u svijetu do 2030. godine'. (Nula gladnih do 2030.).

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obilježava se svake godine 17. oktobra u cijelom svijetu, još od 1993. godine. Generalna skupština Ujedinjenih naroda odredila je taj dan za promicanje svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svim državama, naročito onima u razvoju.

Iskorijeniti siromaštvo svugdje i u svim oblicima slogan je pod kojim se ove godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, navode iz Crvenog križa KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odata počast poginulim humanistima i aktivistima Crvenog križa

Crveni križ KS organizuje prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju

CK KS - Prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju prvog i drugog dana Bajrama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta