Bosna i Hercegovina     | 16.10.2018. 15:37 |

Podrška predškolskom odgoju i obrazovanju u Unsko-sanskom kantonu

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 16. oktobra (FENA) - Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta Unsko-sanskog kantona u saradnji s organizacijom Save the Children za sjeverozapadni Balkan do 20. oktobra organizira osnovnu i specijaliziranu obuku za provođenje Programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu za 50 odgajateljica, nastavnica i profesorica razredne nastave.

Obuka se provodi u okviru projekta "Jačanje socijalnog uključivanja - Jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnom razvoju djece sjeverozapadnog Balkana 2016-2018" koji podržava stvaranje uvjeta kojim bi se svakom djetetu omogućio predškolski odgoj i obrazovanje u godini pred polazak u osnovnu školu.

Save the Children je omogućio da se u Unsko-sanskom kantonu osigura infrastruktura za podršku unapređenju ranog rasta i razvoja i provedbu obaveznog vida predškolskog odgoja i obrazovanja, a do sada je opremljeno 15 učionica i osam centara.

Predviđeno je da više od 250 djece u školskoj 2018./2019. godini biti obuhvaćeno Programom za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu, a kvalitet i uvjeti u kojima se realizira ovaj program biti unaprijeđeni, kao i profesionalni kapaciteti.

Za provedbu ovih aktivnosti Save the Children je osigurao financijsku podršku u iznosu od 150.800 KM, saopćeno je iz Press službe Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Usvojen Nacrt budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. 

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu