Bosna i Hercegovina     | 16.10.2018. 14:29 |

Projekt Živi vrijednosti - Prevencija nasilja među učenicima

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - U okviru Etos inicijative programa TPO Fondacije u toku je realizacija projekta "Živi vrijednosti - Prevencija nasilja među učenicima".

U projekt su uključene tri osnovne škole sa područja sarajevske općine Novi Grad: OŠ „Meša Selimović“, OŠ „Fatima Gunić“ i „Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu“.

Jedna od voditeljica projekta Dženaida Čengić je kazala da je cilj projekta  promoviranje univerzalnih etičkih vrijednosti kod učenika kroz Etos nenasilja i poštovanja, važnost izgradnje školske zajednice u kojoj nasilje ne može biti prihvatljiv oblik ponašanja za rješavanje problema.

Dodala je da su kroz partnerstvo i druženje u prirodi na olimpijskoj planini Trebević - na Brusu, 12. oktobra učenici performansom Krug prijateljstva, pisanjem i crtanjem Etos poruka, čišćenjem zaštićenog pejzaža poslije boravka, pokazali prave vrijednosti koje posjeduju.

Voditeljice projekta su profesorice Građanskog obrazovanja i D/K/R (Društvo/Kultura/Religija): Dženaida Čengić, Anđa Vuković i Sonja Ivanišin.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Afirmacija rodne ravnopravnosti na univerzitetima u BiH i regionu

'Da ti pričam' promovira dobrotu, empatiju, zajedništvo, edukaciju, smijeh

Bh. škole u promoviranju univerzalnih etičkih vrijednosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta