Stranačke aktivnosti     | 16.10.2018. 12:04 |

Priopćenje za javnost Hrvatske republikanske stranke

FENA Saopćenje

Predsjedništvo Hrvatske republikanske stranke analiziralo je rezultate Općih izbora 2018. i osvrnulo se na aktualnu političku situaciju u BiH. Zaključak je kako je planirani cilj osvajanja mandata postignut.

Hrvatska republikanska stranka je prije izbora zacrtala cilj ulaska u zakonodavnu vlast u tri županije u kojoj smo ponudili svoje liste kandidata. U tome smo i uspjeli, budući da smo u sve tri županije dobili svoje predstavnike u Skupštinama. Ne samo to, HRS je u urbanim sredinama postala druga stranka Hrvata u BiH.

Mi smo u izbornu kampanju ušli isključivo iz svojih sredstava i neizmjerno nas čini ponosnima spoznaja kako smo sa skromnim materijalnim sredstvima, ali suštinom i sadržajem, iza sebe ostavili stranke koje su u kampanju uložile više stotina tisuća KM, vozila, opremu i resurse poreznih obveznika, kako smo porazili stranke koje su imale beskrupuloznu naklonost i podršku medija, međunarodne zajednice i dr.

S toga, ovim putem najiskrenije zahvaljujemo svima koji su svoj glas dali HRS-u. Ponosni smo na svaki glas pojedinačno i svojim radom ćemo ga opravdati. Svjesni smo kako je bilo potrebno dosta hrabrosti u našem društvu podržati opciju koja gaji politiku djelovanja za opće dobro, a ne politiku klijentelizma i korupcije. Ulaskom u Skupštine županija dobili smo prigodu i pozornicu za dokazati se svojim radom i primjerom. Naši glasači su nam dali povjerenje i sada je odgovornost na nama da to povjerenje i opravdamo, što ćemo i učiniti.

Predsjedništvo HRS-a se osvrnulo i na rezultate izbora za člana Predsjedništva. Na žalost, ono što smo predviđali i o čemu smo govorili na sjednicama Predsjedništva HNS-a početkom godine se obistinilo. Bošnjačka politička elita ponovno je zloupotrijebila diskriminirajuće odredbe izbornog sustava i hrvatskom narodu nametnula svoga člana Predsjedništva. Izbor Željka Komšića smatramo političkom agresijom na hrvatski narod i zadnji čavao u lijes BiH kakva je ona danas. Njegov izbor je prigoda da se, napokon, krene razgovarati o koncepciji BiH kao države uopće, jer je očigledno kako ovako konstituirana BiH nema budućnosti.

Koristimo prigodu čestitati pobjednicima ovih izbora, HDZ-u BiH. Neka zahvale Željku Komšiću na kandidaturi i izboru, jer osim njegove kandidature nisu imali, niti su uopće ponudili išta drugo kao izborni program. Ovim putem im poručujemo kako su od naroda dobili odgovornost vođenja hrvatskog naroda, a u ovom trenutku to znači da se bez rasprave i definitivne odluke o koncepciji BiH kao države, njenog ustavno/teritorijalno/administrativnog uređenja, pa tek onda odluke o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, ne smije i ne može voditi bilo kakav razgovor o uspostavi izvršne vlasti na državnoj i federalnoj razini. Izbor Željka Komšića dao vam je luksuz druge prigode. Ne smijete i ne možete ponoviti iste pogreške od prije četiri godine kada ste zasjeli u vlast i dan nakon izbora zaboravili na načelo legitimnosti i sve ono zbog čega je narod glasovao za vas.

Hrvatski narod očekuje jasnu, nedvosmislenu i strateški osmišljenu politiku, a ne demagoške floskule za potrebe pozicioniranja u foteljama i zadržavanja kontrole javnih resursa.

Hrvatska republikanska stranka  će se u idućem razdoblju posvetiti širenju infrastrukture po cijeloj BiH, osnivanju općinskih i županijskih odbora.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo