Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 16.10.2018. 11:59 |

Tuzla film festival: Večeras komedija '8. Povjerenik' Ivana Salaja

FENA

TUZLA, 16. oktobra (FENA) - Na 7. Tuzla film festivalu sinoć je u Narodnom pozorištu publika uživala u filmu "Teret", rađenom u režiji mladog reditelja iz Srbije Ognjena Glavonića, kao i dokumentarnim filmovima "Najgori na svijetu" i "Pusti, dobre, pusti".

Poznati svjetki animator Darko Belevski održao je radionicu animacije, dok je Dušan Maksimovski na praktičan način pokazao kako uraditi filmsku muziku.

Petog dana TFF-a publika će imati priliku pogledati komediju "8. Povjerenik" u režiji Ivana Salaja (Hrvatska).

Film govori o Siniši Mesjaku, arogantnom i ambicioznom političaru u usponu, koji se nađe u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trečiću, sa zadatkom da organizira lokalne izbore. Prethodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Na otoku nema telefona, interneta, ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri.

Vrijeme rezervisano za dokumentarne filmove je u poslijepodnevnim satima kada će posjetitelji festivala moći pogledati film "Crna ovca Bistrička" Višnje Skorin i "Tako prosi duša" Davora Borića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Film 'Indigo kristal' Luke Mihajlovića pobjednik 12. Tuzla Film Festivala

Film 'Balada' rediteljice Aide Begić pobjednik Tuzla Film Festivala

Otvoren 11. Tuzla Film Festival

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta