Stranačke aktivnosti     | 15.10.2018. 13:36 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović održao je danas sastanak, na kome su nazočili predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupile zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a, na Općim izborima u BiH.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora.

Na svim razinama se ostvarilo puno više i glasova i mandata, u odnosu na prošle izbore, iako je svima poznato da problem izbora člana Predsjedništva i dalje postoji, nažalost bošnjačkim glasovima je izabran i ovog puta hrvatski član Predsjedništva.
Stav je stranaka HNS-a vrlo jasan. Legitimno predstavljanje, jedini uvijet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Na tome će se i dalje inzistirati.

Legitimno predstavljanje kad je u pitanju hrvatski član Predsjedništva, legitimno predstavljanje kada je u pitanju implementacija odluke Ustavnog suda i popuna izaslanika za Dom naroda FBiH, je nešto što je prioritet u ovome trenu i što stranke HNS-a očekuju da dođe na dnevni red i bude prihvaćeno na način kako je to Ustavni sud odredio.

Legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama je nešto što proizlazi iz odluke Ustavnog suda i nešto na čemu HNS inzistira i u budućnosti. Potrebno je sačuvati i vjerodostojnost i kredibilitet koji proizlazi iz izbornih rezultata koji su donjeli ili više mandata ili učvrstili poziciju stranaka HNS-a.

Predsjednik Čović i predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupili zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a na Općim izborima u BiH i ovom prilikom zahvalili su se svima koji su prepoznali važnost i ozbiljnost trenutka i situacije i glasali za Zajedništvo.

Na sastanku je dogovorena i sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora koja će se održati idućeg tjedna u Mostaru.

Ured za informiranje HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo