Magazin     | 15.10.2018. 12:53 |

Treća revija narodnih nošnji iz Bosne i Hercegovine održana u Dvoru u Tolisi

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 15. listopada (FENA) - Treća revija narodnih nošnji iz Bosne i Hercegovine održana je u Dvoru u Tolisi, u organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju Orašje i Centra za kulturu Orašje, a pod supokroviteljstvom Općine Orašje, Međureligijskog vijeća BiH i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

 Reviju su, posavskim bećarcem, otvorile članice KUD-a Ravnica Oštra Luka-Bok, a potom su uslijedili i govori organizatora.

 Tijekom večeri djeca, djevojke i mladići, obučeni u narodne nošnje etničkih i vjerskih skupina BiH, prikazali su bogatstvo tradicije i kulture koju baštine i čuvaju od zaborava.

 Prikazane su narodne nošnje iz Posavine (Oštra Luka/Bok, Orašje, Tolisa, Odžak, Tarevci) i Semberije (Janja), zatim s Kosova, Glamoča, Šumadije, Sarajeva, Doboja, te Mostara, Trebinja, Kladnja i Nevesinja.

 U glazbenom dijelu programa nastupili su Siniša Markanović uz pratnju učenika KŠC-a iz Žepča, Alma Subašić, Senad Kukuljević, ansambl "Balsika" iz Tuzle i Zanin Berbić, bh. interpretator sevdalinki iz Gradačca.

 Uz reviju narodnih nošnji, gosti su imali priliku pogledati i izložbu radova s likovne radionice "Umjetnost u službi vjere i mira" koju su također zajednički organizirali OMS i Centar za kulturu Orašje. Udruga žena "Posavski cvijet" postavila je izložbu svojih rukotvorina, objavljeno je na službenim stranicama Općine Orašje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Poljoprivrednici blokirali cestu Orašje – Tuzla, traže isplatu poticaja za pšenicu

U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo