Sport     | 15.10.2018. 11:39 |

Dvije Koreje razmatraju ideju o zajedničkoj kandidaturi za OI 2032.

FENA Internet

SEUL, 15. oktobra (FENA) - Predstavnici Južne i Sjeverne Koreje ovog će mjeseca razgovarati o mogućnosti zajedničke kandidature za olimpijske igre 2032. godine. 

Južnokorejski predsjednik Moo Jae-i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un su u septembu na sastanku u Pyongyangu već govorili o tome. Naredni susret će dati odgovor da li će se dvije države odlučiti za kandidaturu.
 
-Južna i Sjeverna Koreja su se dogovorile da razgovaraju o zajedničkoj kandidaturi za ljetne olimpijske igre 2032. godine - saopšteno je u zajedničkoj izjavi za javnost, a pojedinosti nisu poznate, objavile su strane novinske agencije.

Na ovogodišnjim zimskim olimpijskim igrama obje Koreje su sastavile zajedničku žensku hokejašku reprezentaciju, a na ovogodišnjim azijskim igrama u Džakarti su se dogovorile za nastavak saradnje na području sporta.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je prije nekoliko dana na zasjedanju u Buenos Airesu izrazio želju da Sjeverna i Južna Koreja na ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju 2020. sastave što više zajedničkih ekipa i nastupe pod istom zastavom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Milanović: Na izborima ću sudjelovati kao kandidat za premijera i pobijediti

Bivši direktor Frontexa kandidat na listi francuske krajnje desnice na evropskim izborima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'