Bosna i Hercegovina     | 15.10.2018. 09:46 |

Unija neovisnih sindikata FBiH uputila potporu Sindikatu Aluminija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. listopada (FENA) - Unija neovisnih sindikata FBiH uputila je potporu Nezavisnom sindikatu zaposlenika Aluminija d.d. Mostar te zatražila od aktualne Vlade FBiH, kao najvećega pojedinačnoga suvlasnika mostarske tvornice, da ozbiljno shvati izuzetno teško stanje u kojemu se ta kompanija nalazi.

"Tražimo od aktualne Vlade FBiH da se žurno, odmah danas, pristupi rješavanju onih pitanja na koja entitetska vlast može izravno utjecati. Gašenje postrojenja Aluminija značilo bi potpuno uništenje ovoga poduzeća i imalo bi nesagledive posljedice kako za radnike i njihove obitelji, tako i na mnoge njihove kooperante", navodi se u priopćenju.

Iz Unije neovisnih sindikata FBiH naveli su kako sve više slojeva građanstva pokazuje nezadovoljstvo te se osjeća zanemareno, zaboravljeno, pa i podcijenjeno zbog aktualnih politika i "da je to jasan znak kako smo kao društvo doživjeli totalni poraz".

"No, borba radnika za svako radno mjesto se nastavlja, a kamoli za jedan takav industrijski gigant kakav je Aluminij. Kolege radnici iz Aluminija, nastavite svoju opravdanu i poštenu borbu i znajte da u njoj niste sami.

Čitava Hercegovina je uz vas i spremni smo svi ići na prosvjede u Sarajevo i izraziti svoje nezadovoljstvo neradom i nemarom  Vlade FBiH", stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Caritas BiH nastavlja pružati potporu osobama u migracijama

Za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 880.000 eura

Konaković i Farrell o aktuelnoj političkoj situaciji i reformama na evropskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo