Kultura     | 14.10.2018. 13:09 |

TFF - Večeras u Narodnom pozorištu Tuzla film 'Meso' Saše Hajdukovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Na 7. Tuzla film festivalu (TFF), u okviru programa, svakog dana dešavaju se brojne projekcije filmova u pet različitih kategorija - dugometražni, kratki igrani, dokumentarni, animirani i future generation short films, dok je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli mjesto rezervisano za različite radionice vođene pod palicom vrhunskih profesionalaca u svome poslu.

Nakon sinošnje projekcije pobjedničkog filma na Pulskom festivalu "Mali" u režiji Antonia Nuića, a potom urnebesne komedije koja je  nasmijala sve posjetitelje, na večerašnjem repertoaru u 19.30 je projekcija filma "Meso" Saše Hajdukovića koja, prema riječima organizatora, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, saopćeno je iz TFF-a. 

Ljubitelji dokumentarnih filmova moći će uživati u njima od 16.15 kada slijedi "Kongres zaborava" Vladimira Paunovića, a potom u 18.15 film "Sestre" Zdenka Jurilja. Za ove projekcije dokumentarnih, kratkih, animiranih i future generation short films ulaz je besplatan.

U toku je i radionica sa studentima koju vodi popularni glumac i TV voditelj Tarik Filipović. U ponedjeljak, svjetski poznati animator, Darko Belevski u svom rodnom gradu će također održati radionicu u vezi sa animiranim filmom. Budući da je Belevski već dva puta nominovan za Oskara, a svoje radno iskustvo pored Mađarske nosi i sa Tajvana, Izraela, Danske i Luksemburga polaznike ove radionice koji se nađu ba Filozofskom fakultetu Univeziteta u Tuzli od 10.00 do 12.30 sati zasigurno očekuje nevjerovatno iskustvo, navodi se u saopćenju.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Film 'Indigo kristal' Luke Mihajlovića pobjednik 12. Tuzla Film Festivala

Film 'Balada' rediteljice Aide Begić pobjednik Tuzla Film Festivala

Otvoren 11. Tuzla Film Festival

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom