Kultura     | 13.10.2018. 11:47 |

Spahić: Sadašnjost i budućnost vrhunskih kulturnih projekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - Predsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) Ibrahim Spahić prezentirao je publikaciju "25 godina poslije", koju je objavio IPC kao dokumentarni podsjetnik na Strategiju kulturne politike u BiH /2008./, projekte Sarajevo, Prvi interkulturalni Grad Evrope /2003./4. i kandidature Sarajeva za kulturnu prijestolnicu Evrope /2014./.

- Najavio je da će u narednoj publikaciji javnosti biti dostupne sve informacije o usvojenom projektu Concert hall Sarajevo na Marijin Dvoru, djelatnosti Asocijacije Collegium artisticum u Austrijskoj kući i u Galeriji IPC "E" - saopćio je Pres centar Međunarodnog centra za mir. 

Predsjednik IPC čestitao je Mostaru, Banjoj Luci, Srebrenici  i drugim gradovima, koji su istakli ili isticali svoju kandidaturu za Evropsku prijestolnicu kulture.

Spahić je govorio i o pripremama za projekt 'Olimpijadu kulture Sarajevo 2021.', koji Međunarodni centar za mir realizira s Gradom Sarajevo.

Susret sa novinarima upriličen je u povodu objavljivanja dokumenata "25 godina poslije" i zatvaranja izložbe 'Grad', koju je realizirao Međunarodni centar za mir u saradnji s kantonalnim Zavodom za zaštitu kulturno - historijske i prirodne baštine, Galerijom Collegium artisticum, Muzejom Sarajevo i Prvom gimnazijom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta