Kultura     | 12.10.2018. 19:20 |

Sutra u Domu mladih nastupa francuski DJ Sebastien Leger

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Francuski muzičar i producent Sebastien Leger sutra će nastupiti u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu.

- Posljednji put u našoj zemlji gostovao je prije osam godina i zato ga bh. publika željno očekuje kako bi se uz njegove setove zabavila na plesnom podiju. U tom cilju prostor u amfiteatru opremljen je najsavremenijom audio i video tehnikom – potvrdio je jedan od organizatora Dževad Džanković.

Ulaznice se, kako poručuje, još uvijek  mogu naći u prodaji.

U Bosni i Hercegovini Sebastien Leger osvojio je publiku svirajući različite varijante house muzike u electro i funky aranžmanima, po čemu je i svrstan među veoma cijenjene producente u savremenoj elektronskoj muzici.

Paralelno gradeći internacionalnu karijeru u SAD-u, Japanu, Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, Leger je postao jedan od najtraženijih remiksera, koji sarađuje sa mnogim umjetinicima kao što su Justin Timberlake, Armand van Helden, Kevin Sauderson i Ron Caroll.

Najprepoznatljiviji je po hitovima „Hit Girl“, „Hypnotized“, „Aqualight“, „Jaguar“, „Balkan“, koji su popularni u klubovima širom Evrope.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poznati jazz i soul pijanista i pjevač Uroš Perić prvi put pred bh. publikom

Večeras u Domu mladih koncert sarajevskog punk banda S.P.U.K.

Solistički koncert grupe 'Letu štuke' 26. aprila u Domu mladih Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu