Sport     | 12.10.2018. 17:09 |

Menalo: Cijele su nam kvalifikacije stale u ovu jednu utakmicu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 12. oktobra (FENA) – Samo još dva treninga, koja će odraditi tokom sutrašnjeg dana, preostala su selektoru Vinku Marinoviću i njegovm stručnom štabu mlade bh. reprezentacije da pripreme ekipu za odlučujući duel kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine (U21) u utorak u gostima protiv Portugala.

- Prije početka kvalifikacija, Portugal je bio najveći favorit skupine i to je i sada. Međutim, mi smo njih dobili u prvoj utakmici i ne vidim zašto to ne bi ponovili i ovog puta. Cijele su nam kvalifikacije stale u ovu jednu utakmicu i ako pobijedimo biću zadovoljan - kazao je Luka Menalo, koji je istakao kako Portugal rijetko gubi kući, ali je Rumunija prošlog mjeseca pokazala da je i to moguće.

Puno će zavisiti i od raspoloženja bh. napadača Ermedina Demirovića i Hamze Čatakovića, kojima se u konkurenciji za tu utakmicu priključio Aldin Turkeš.

- Znamo svi ko je Portugal, individualno najjača ekipa u grupi. Ali, nogomet je timski sport i vidjet ćemo šta će se desiti. Super smo odigrali ove kvalifikacije i ostala nam je još ova jedna utakmica da pobjedimo i izborimo baraž - kazao je Čataković, koji je istakao kako je lijepo postizati golove za reprezentaciju te da se nada da će pogoditi i u utorak u Madeiri.

Trener golmana Denimir Milkanović istakao je dobru atmosferu u timu i rad proteklih pet dana te podsjetio kako su Portugalci sinoć, mada su nekoliko igrača bili poštedili, s uvjerljivih 9:0 dobili prijateljski meč.

- Uradili smo sve što smo planirali. Svi znate ko je i kako igra Portugal, ali mi smo i u prvoj utakmici pokazali da možemo igrati s njima. Utakmicu koja i njima i nama znači sve u kvalifikacijama dočekujemo spremni - podvukao je Milkanović, koji je najavio kako u utakmici gdje samo pobjeda „igra“ objema ekipama, mi imamo šansu.

- Mi ionako ne znamo taktizirati. Imamo svoj model igre, napadački, od kojeg ne odustajemo, jer smo tim modelom postigli jako puno golova u ovim kvalifikacijama - podsjetio je Milkanović.

Osim Nihada Mujakića, koji je povrijeđen i koji je odmah nakon okupljanja otišao kući te je umjesto njega stigao Matej Rodin, stručni štab bh. tima nema problema s povredama.   

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Menalo: Teško je očekivati da ćemo se nadmetati u posjedu, ali nije nemoguće ostvariti uspjeh

Hamza Čataković novi igrač FK Sarajevo

Stračević zadovoljan pristupom svojih igrača u porazu protiv Republike Irske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo