Svijet     | 12.10.2018. 15:14 |

Princeza Eugenie, unuka kraljice Elizabeth, vjenčala se u dvorcu Windsor

FENA Internet

LONDON,  12. oktobra (FENA) - Princeza Eugenie, unuka britanske kraljice Elizabethe II, vjenčala se za svog dugogodišnjeg mladića Jacka Brooksbanka u petak u istoj kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsor u kojoj su se princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, vjenčali u maju.

Kraljica, kojoj su 92 godine, prisustvovala je ceremoniji s 97-godišnjim suprugom, princom Philipom, vojvodom od Edinburgha.

Slavni operski tenor Andrea Bocelli pjevao je "Ave Maria" nakon razmjene bračnih zavjeta  Eugenie (28) i Brooksbanka (32).

Publika koja je prisustvovala vjenčanju bila je, međutim, mnogo manja nego u maju, dok je samo jedna britanska TV stanica ITV prenosila događaj uživo.

Nekoliko slavnih ličnosti prisustvovalo je ceremoniji u kapeli St. Georgea, među kojima su bili modeli Kate Moss i Naomi Campbell, i pjevači James Blunt i Robbie Williams.

Williamsova kćerka Theodora i prince George i princeza Charlotte - djeca princa Williama i Kate, vojvotkinje od Cambridgea -  bile su među djeverušama i pratiocima mladenaca na vjenčanju.

Eugenie je peta u liniji naslijeđivanja trona, iza svog ujaka, princa Charlesa, njegovih sinova princa Williama i princa Harryja, i njene sestre Beatrice, prenosi dpa.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sunakov plan slanja tražilaca azila u Ruandu i formalno postao zakon

Sunak i Scholz: Evropa se mora ujediniti u podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije

Međunarodne humanitarne organizacije osudile britanske planove o slanju azilanata u Ruandu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu