Bosna i Hercegovina     | 12.10.2018. 13:41 |

Uskoro završetak sanacije krovova na tri stambene zgrade u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 12. oktobra (FENA) - U Srebrenici su u toku radovi na sanaciji krovova na tri stambene zgrade za što je sredstva osigurala Općina Srebrenica. 

- Nakon provedenih procedura počeli su radovi na sanaciji i pokrivanju na tri zgrade. To su zgrada starog bioskopa, zgrada na Panađurištu i zgrada starog SUP-a. Vrijednost radova je oko 58 hiljada KM. Mislim da će radovi uskoro biti gotovi - izjavio je za Fenu šef kabineta načelnika Općine Srebrenica Vladan Milovanović.

Navodi da je Vijeće ministara BiH nedavno donijelo odluku da za Srebrenicu izdvoji 500 hiljada KM za infrastrukturne projekte, ali da još o tome nisu dobili zvanični dopis.

- Obradovala nas je ta odluka od koje će građani imati koristi. Vijeću ministara BiH su predložena tri infrastrukturna projekta. Ono što smo mogli vidjeti na sajtu Vijeća ministara da je ta odluka prošla, ali još nemamo nikakvu zvaničnu potvrdu i povratne informacije. Nadamo se da će se to ispoštovati i da će taj novac biti iskrišten za što je i namijenjen – rekao je Milovanović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta