Stranačke aktivnosti     | 12.10.2018. 13:00 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Povodom medijskih navoda o učešću Naroda i Pravde u formiranju vlasti u postizbornom periodu, upućujemo saopćenje za javnost:

Na sjednici Koordinacije Naroda i Pravde održanoj sinoć, doneseni su zaključci o strateškom djelovanju u postizbornom periodu.

Vladajuća struktura je izbornom krađom potvrdila da nije spremna za popravak svog stanja. Pozivamo još jednom sve nadležne institucije da ispitaju navode o velikoj izbornoj krađi. Sa tim u vezi, Narod i Pravda je jučer predala SIPA-i prijave za teška krivična djela krađe.

Naš izborni rezultat obavezuje nas na učešće u vlasti. Podržat ćemo one snage koje su spremne za sprovođenje reformi u zdravstvu, obrazovanju, javnoj upravi, kao i uspostavu registra boraca i obnovu političke scene u BiH sa kvalitetnim i sposobnim ljudima. Buduće koalicije ćemo dogovarati na bazi ovih principa a nismo zainteresirani za bilo kakve matematičke koalicije i podjele direktorskih funkcija. Partnere ćemo tražiti u onima koji razmišljaju na isti način. Podsjećamo da su ključne stvari kojima ćemo započeti ovaj mandat Zakon o porijeklu imovine nosilaca javnih funckija, Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju i drugi propisi koji oštricu našeg djelovanja usmjeravaju ka čišćenju političke scene u borbi protiv korupcije.

Podržat ćemo na nivou Federacije i države BiH one snage koje su spremne na vidne reforme a koje će rasteretiti realni sektor, obezbijediti nove investicije, povećati zaposlenost, te oblasti obrazovanja i zdravstva značajno unaprijediti.

Insistirat ćemo na obnovi političke scene, reformi javne uprave kako bismo se riješili viška nepotrebnih stranačkih ljudi i naročito rješavanju pitanja boraca i uspostave registra.

Pozivano sve političke aktere da formiranje vlasti počnemo od nivoa kantona prema višim nivoima kako eventualni zastoj u formiranju domova naroda koji se očekuju ne bi blokirao svakodnevni život građana. Kantone je moguće pokrenuti vrlo brzo i nadamo se da tako razmišlja većina na političkoj sceni.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo