Sport     | 12.10.2018. 12:22 |

Zadnja sezona za Lindsey Vonn

FENA Internet

LOS ANGELES, 12. oktobra (FENA) - Slavna  američka alpska skijašica Lindsey Vonn u intervjuu za NBC Sports potvrdila je da će na kraju sezone 2018./19. okončati takmičarsku karijeru.

U novoj sezoni će pokušati oboriti rekord legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka, koji je pobijedio na 86 takmičenja za Svjetski kup, dok je Vonn do sada zabilježila 82 pobjede. 
 
- U tom slučaju bih ostvarila svoje velike snove, ali ako ne uspijem, ipak je moja karijera veoma uspješna - kazala je Vonn.

Trideset četverogodišnja Amerikanaka osvojila je četiri velika Kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu u sezonama 2007./08., 2008./09., 2009./10. i 2011./12. te tri olimpijske medalje - u kanadskom Vancouveru 2010. osvojila je zlato u spustu, a u superveleslalomu bronzu, kao i na ovogodišnjim Igama u južnokorejskom Pyeongchangu. U novoj sezoni će nastupiti samo u spustu i superveleslalomu.

Vonn je najuspješnija alpska skijašica u Svjetskom kupu. Iza nje su Austrijanka Annemarie Moser-Pröll sa 62, te Švicarka Vreni Schneider sa 55 pobjeda.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Muzaferija 16. u posljednjem spustu sezone u Saalbachu, Huetter pobjeda i mali kristalni globus

Muzaferija bez plasmana u posljednjem superveleslalomu, Lara Gut osvojila mali kristalni globus

Muzaferija ispisuje historiju bh. skijanja, danas nastupa u finalu superveleslaloma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo