Sport     | 11.10.2018. 21:23 |

Bez golova u prijateljskom meču Turske i BiH u Rizeu

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neriješeno 0:0 protiv Turske u prijateljskoj utakmici u Rizeu, pred oko 16.000 gledalaca.

Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri sa nekoliko dobrih prilika na obje strane. Nešto opasniji u prvih dvadesetak minuta bili su nogometaši BiH, koji su imali prilike preko Višće, Zakarića, Krunića i Cimirota, ali bez uspješne realizacije. Turska je također propustila nekoliko dobrih prilika, posebno u drugom dijelu poluvremena te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog poluvremena Prosinečki je u svlačionici ostavio Džeku, Pjanića i Višću, te golmana Šehića, umjesto kojih su u igru ušli Bajić, Milošević, Prcić i Begović, dok je u 69. minuti Cimirota zamijenio Kodro. Bez ključnih igrača reprezentacija BiH izgledala je mnogo lošije u nastavku, a Turci su dominirali svih 45 minuta. Domaći su imali i nekoliko dobrih prilika, ali nasreću u završnici nisu bili najprisebniji.

Ovo je, inače, sedma utakmica reprezentacije BiH u nizu bez poraza i sa dobrim raspoloženjem igrači dočekuju meč protiv Sjeverne Irske u okviru Lige nacija koji je na rasporedu u ponedjeljak u Sarajevu.  

Reprezentacija BiH u ovom meču nastupila je u sastavu: Šehić (do 46. Begović), Todorović, Nastić, Vranješ, Zukanović, Cimirot (od 69. Kodro), Pjanić (od 46. Prcić), Zakarić, Višća (od 46. Milošević), Krunić (od 81. Sarić), Džeko (od 46. Bajić).

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu