Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Savez za pobjedu smatra da nema nikakve potrebe da Republičko javno tužilaštvo poziva novinara-blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u ovom predmetu, jer je Vasković mjesecima pisao o ovom ubistvu, iznoseći brojne dokaze koji ukazuju na to da je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS umiješan u ovaj zločin.

Savez za pojedu poziva Republičko javno tužilaštvo da što prije provjeri Vaskovićeve navode. Podsjećamo da Vasković mjesecima piše i iznosi dokaze o ubistvu Davida Dragičevića, a da Republičko javno tužilaštvo i dalje ćuti o ovom zločinu i ne odgovara ni na jedno pitanje koje im je upućeno.

Republičko javno tužilaštvo ne treba da saslušava novinare niti da ih privodi. Republičko javno tužilaštvo treba konačno da kaže ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Ukolio to ne urade, a rokovi za to su davno istekli, postaće direktni saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.