Stranačke aktivnosti     | 11.10.2018. 17:15 |

Saopštenje za javnost Savez za pobjedu

FENA Saopćenje

Savez za pobjedu poziva Centralnu izbornu komisiju da javnosti kaže da li su rezultati koje CIK objavljuje u potpunosti odraz volje građana?

Primjer samo jednog biračkog mjesta u Gradišci pokazuje da je pokradeno 425 preferencijalnih glasova za kandidate SNSD na listi za Predstavnički dom, što ozbiljno narušava izbornu volju građana. Bezbroj je takvih promjera i u Zvorniku, Trebilju, Foči, Prijedoru, Banja Luci i ostalim mjestima u Republici Srpskoj.

Zato, upozravano Centralnu izbornu komisiju da ako nije ispoštovano pravo samo jednog građanina, povrijeđen je Ustav Republike Srpske. Ako je povrijeđen Ustav Republike Srpske, narušen je princip neposredne demokratije što znači da izabrani predstavnici nisu izabrani voljom građana nego brojača glasova.  Stoga, od Centralne izborne komisije očekujemo da zaštiti svaki glas  jer samo tako se štite Ustav i načela parlamentarne demokratije.

Savez za pobjedu od Centračne izborne komisije takođe očekuje da za svako biračko mjesto utvrdi da li se slaže broj zaduženih listića, sa zborom iskorišćenih i neiskorišćenih, jer postoje ozbiljni dokazi da su se u subotu na ulicama pojavile hiljade ispunjenih glasačkih listića.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopćenje za javnost Savez za pobjedu

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo