Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Stranka za BiH

Stranka za Bosnu i Hercegovinu upozorava da je odvijanje izbornog procesa u BiH  narušeno, te dovedena u pitanje njegova ozbiljnost i regularnost.

Sama imenovanja biračkih odbora, odnosno promjene i imenovanja pojedinih članova od strane općinskih izbornih komisija uoči i na  dan izbora, zatim veliki pokazatelji grešaka nakon unošenja podataka u aplikaciju, zbog čega se ponovo broje glasovi i oko pola miliona nevažećih glasačkih listića ukazuju na    sistemske neregularnosti.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu, s obzirom na dosad  evidentirane nepravilnosti i kršenja pravila u vezi sa odvijanjem izbornog procesa, poziva nadležne institucije gonjenja da se uključe u identifikovanje počinilaca.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će u skladu sa Izbornim zakonom BiH, nakon što Centralna izborna komisija BiH  objavi utvrđene  izborne rezultate, podnijeti zahtjev  za ponovno brojanje glasačkih listića, te apeluje da se kao i pri procesima u prethodnim izbornim periodima utvrde i otklone  neregularnosti prije objave konačnih izbornih rezultata za Opće izbore 2018.godine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.