Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP-a

Šef Glavnog izbornog štaba Partije demokratskog progresa Slaviša Marković kaže da Centralna izborna komisija BiH mora uvažiti prigovore koje ovih dana upućuju politički subjekti i omogućiti ispitivanje nepravilnosti, manipulacija kao i ponovno, ručno, brojanje glasova.

„U svemu tome manje su bitni zahtjevi političkih stranaka, koliko naroda koji nam svakodnevno upućuju zahtjeve, molbe i traži da uradimo sve da se ispoštuje volja naroda. PDP kao stranka je ostvarila veliki rezultat i zahvalni smo svim našim kandidatima, aktivistima i glasačima. Međutim, ta činjenica nas neće omesti u opravdanom zahtjevu da se ispita regularnost izbora“, kazao je Marković.

Marković je dodao da će Partija demokratskog progresa braniti svaki glas na ovim izborima i neće dozvoliti da manipulacije i izborni inžinjering budu lice naše demokratrije. PDP će tražiti istinu i odgovornost za svaku utvrđenu nepravilnost.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.