Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 16:30 |

Češki vojni izaslanik u RH posjetio općinu Tomislavgrad 

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 10. listopada (FENA) - Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović primili su danas u službeni posjet češkog vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj pukovnika Karela Nejedlya.

 Kako su obavijestili iz ureda načelnika Općine, bio je to radni sastanak vezan na temu obnove spomen-obilježja poginulim pripadnicima čeških oružanih snaga, u sastavu SFOR-a, koji su poginuli u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. godine nedaleko od naselja Stipanjići. 

 Prilikom razgovora o obnovi spomenutoga spomen-obilježja, istaknuta je zavidna razina uvažavanja i nastojanja da se ne zaboravi niti jedna žrtva poginula u misiji očuvanja mira u Bosni i Hercegovini.

 Kod spomen-obilježja u Stipanićima, pored Tomislavgrada, prije mjesec dana obilježena je 20. obljetnica helikopterske nesreće na planini Tušnici u kojoj su 25. listopada 1998. godine živote izgubili pripadnici helikopterske posade češkoga ratnoga zrakoplovstva, stradali u ispunjavanju svoje mirovne misije u BiH, u okviru tadašnjega SFOR-a.

 Uz predstavnike ministarstva obrane Češke Republike, suborce stradalih, rodbinu i prijatelje komemoraciji je nazočilo i izaslanstvo općine Tomislavgrad predvođeno predsjednikom Općinskoga vijeća Lukom Krstanovićem, dok je u izaslanstvu iz Češke Republike bila i Jana Černochová, predsjedateljica Odbora za obranu češkoga parlamenta.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Obilježen Svjetski dan bubrega u Tomislavgradu

Češki poljoprivrednici ponovo protestuju u Pragu

Češki farmeri traktorima blokirali centar Praga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo