Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 15:30 |

Izaslanstvo PSBiH u Beču na Interparlamentarnoj konferenciji

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 10. listopada (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Bariša Čolak, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto i predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić sudjelovat će na Interparlamentarnoj konferenciji za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku i zajedničku sigurnosnu i obrambenu politiku (CFSP/CSDP) Europske unije, koja će 11. i 12. listopada ove godine biti održana u Beču.

Kako je najavljeno, tijekom konferencije razgovarat će se o sigurnosti, migracijama i kontroli vanjskih granica, o europskoj perspektivi zZapadnog Balkana, te o europskom doprinosu poboljšanju političke i humanitarne situacije u Siriji. 

Na konferenciji će biti održane i radionice pod nazivom „Budućnost nuklearnog sporazuma sa Iranom nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država“ i „Budućnost trajne struktuirane suradnje/PESCO – olakšavanje vojne mobilnosti unutar Europske unije“.

Predviđeno je da se sudionicima Interparlamentarne konferencije obrate predsjednik Nacionalnog vijeća Parlamenta Austije Wolfgang Sobotka, predsjednica Federalnog vijeća Parlamenta Austrije Inge Posch – Gruska, visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i europski povjerenik za politiku susjedstva i proširenje Johannes Hahn, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!