Svijet     | 10.10.2018. 11:38 |

Ruski ambasador u UN-u žali zbog odlaska Nikki Haley

FENA Internet

UJEDINJENE NACIJE, 10. oktobra (FENA) - Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzia izjavio je novinarima da žali zbog činjenice što je njegova američka kolegica Nikki Haley podnijela ostavku s položaja u Svjetskoj organizaciji.

- Žalim što ona (Haley) odlazi jer smo imali dobre radne i lične odnose uprkos svim razlikama između naših zemalja. Haley je harizmatična ličnost, ona je bila prijatelj svima nama - izjavio je Nebenzia novinarima.

Američki predsjednik Donald Trump jučer je objavio da Haley podnosi ostavku s položaja američkog ambasadora u Ujedinjenim nacijama do kraja 2018.

Trump je kazao da su brojni ljudi zainteresirani za tu poziciju i dodao je kako se nada da će imenovati nasljednika Haley u narednih dva do tri mjeseca.

Nebenzia je izjavio kako je postalo jasno iz Haleyevog pojašnjenja odluke da napusti položaj u UN-u da je to isključivo njen izbor koji se mora poštovati.

- Spremni smo da sarađujemo sa svakim ambasadorom koga (američki) predsjednik predloži i čije imenovanje odobri Senat - kazao je Nebenzia.

Haley, koja je ranije obavljala dužnost guvernera američke savezne države Južne Karoline, izjavila je da ne zna šta će joj biti naredni potez, ali je istaknula da će lobirati za Trumpa uoči predsjedničkih izbora u 2020. godini, prenosi Sputnik News.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uhapšen zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov

U ruskom raketnom napadu na Harkov povrijeđeno šest osoba

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta