Svijet     | 10.10.2018. 10:33 |

Bugarska zadovoljna provedbom sporazuma o migrantima s Turskom

FENA Internet

ANTALIJA, 10. oktobra (FENA) - Predsjednica Narodne skupštine Bugarske Cveta Karajančeva sastala se u  Antaliji s turskim kolegom Binali Yildrimom u okviru trećeg sastanka predsjednika evroazijskih parlamenata, saopćio je u srijedu Bugarski parlament.

Karajančeva je izrazila zadovoljstvo striktnom provedbom sporazuma EU i Turske o migrantima. Naglasila je da će Bugarska insistirati da obje strane nastavljaju s provedbom sporazuma u budućnosti. Istaknula je bugarske i turske napore na suzbijanju priliva migranata, dodajući da je zahvaljujući tim naporima migrantski pritisak sveden na nulu.  

- Bugarska i Turska dijele zajedničku predanost zaštiti vanjskih granica EU, i to je upravo doprinos miru i sigurnosti evropskih građana koji može služiti kao primjer ostalima - izjavila je Karajančeva.

Karajančeva i Yildirim raspravljali su o bilateralnoj saradnji između Bugarske u Turske, usaglasivši se da dobar dijalog između parlamenata dvije zemlje može služiti kao preduslov za produbljivanje ekonomskih veza u raznim sektorima. 

Karajančeva se zahvalila turskoj strani zbog njenog doprinosa obnovi znamenite bugarske crkve Svetog Stefana u Istanbulu, prenosi bugarska novinska agencija BTA.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo