Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 07:40 |

Delegacija Oružanih snaga BiH u posjeti SAD-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga (ZŠ OS) Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović predvodi delegaciju Oružanih snaga (OS) BiH koja će od danas pa do 19. oktobra boraviti u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je planirano, visoka vojna delegacija do 14. oktobra posjetit će Komandu i jedinice Nacionalne garde Savezne Države Maryland.

Tom prilikom generalpukovnik Senad Mašović sastat će se s komandantom NG Maryland generalmajorom Lindom Sing i guvernerom Marylanda Larryem Hoganom.

Između ostalog, razgovarat će o dosadašnjoj realizaciji i nastavku saradnje Bosne i Hercegovine i Marylanda, koje ove godine obilježavaju 15. godišnjicu uspješne saradnje, a pri čemu su Oružane snage BiH dale značajan doprinos.    

Načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović sastat će se i sa šefom Biroa za nacionalnu gardu u Ministarstvu odbrane SAD-a generalom Josephom Laurenom Lengyelom.

Takođe, na poziv načelnika Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda, delegacija Oružanih snaga BiH učestvovat će na Konferenciji načelnika odbrane koja će biti održana u Vašingtonu od 15. do 17. oktobra, na temu ”Borba protiv nasilnih ekstremističkih organizacija”.

Tokom posjete SAD-u predviđen je i niz drugih radnih sastanaka i susreta s vojnim i civilnim predstavnicima Maryanda, kao i predstavnicima oružanih snaga država učesnica Konferencije, najavljeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'