Sport     | 09.10.2018. 17:41 |

Šehić i Todorović složni - Nema opuštanja protiv Turske

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine započela je pripreme za mečeve protiv Turske i Sjeverne Irske, a golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić, koji nastupa u Turskoj, očekuje odličnu atmosferu na stadionu u Rizeu i motivisanog protivnika. 

- U Rizeu nas očekuje pun stadion i dobra atmosfera. Vjerujem da će Turci dati priliku igračima iz domaćeg prvenstva koji će sigurno biti jako motivisani. Očekuje nas teška utakmica - izjavio je Šehić. 

Smatra da će i u selekciji BiH neki igrači dobiti priliku za igru, ali da će pristup svakako biti ozbiljan. 

- Vjerujem da će selektor dati priliku nekim igračima da se dokažu i uklope u selektorov sistem igre, a oni će sigurno biti motivisani da pokažu koliko mogu. Očekujem ozbiljnu utakmicu za koju se moramo dobro pripremiti - dodao je Šehić. 

U selekciji BiH jedan od standardnih igrača postao je Darko Todorović, koji se nada ta će tako ostati i u budućnosti. Todorović je podsjetio da je selekcija BiH savladala Sjevernu Irsku u prvom meču Lige nacija, ali da igra bh. tima nije bila najbolja. 

- Drago mi je što sam standardan reprezentativac i nadam se da će tako ostati. Znamo kako smo odigrali prvu utakmicu protiv Sjeverne Irske i šta moramo popraviti, ali najvažnije je da smo pobijedili. Nadam se pobjedi i u drugom meču. Protiv Turske također moramo igrati ozbiljno i pokušati pobijediti - naglasio je Todorović. 

Repezentacija BiH će sutra otputovati u Tursku, gdje će u četvrtak, 11. oktobra na stadionu "Rize Šehir" u Rizeu igrati prijateljski meč protiv domaće selekcije. Utakmica Lige nacija protiv Sjeverne Irske na rasporedu je u ponedjeljak, 15. oktobra na stadionu "Grbavica" od 20.45 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta