Bosna i Hercegovina     | 09.10.2018. 15:14 |

Softić i Bosić na sastanku predsjednika parlamenata euroazijskih država

FENA Saopćenje

ANTALIJA/SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić učestvuju na 3. sastanku predsjednika parlamenata euroazijskih država, koji je danas, pod pokroviteljstvom Velike narodne skupštine Turske, počeo u Antaliji.

Glavne teme sastanka, na kome učestvuje 41 lider parlamenta iz 38 država Evrope i Azije, jesu ekonomska saradnja, održivi razvoj i očuvanje životne sredine u zemljama euroazijskog regiona.

Tokom prve sesije, kojom je predsjedavao predsjednik Velike narodne skupštine Turske Binali Yildirim, učesnicima sastanka obratio se predsjedavajući Doma naroda PSBiH Safet Softić, koji je u svom govoru istaknuo da BiH, kao potpisnica Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji, predano radi na ispunjavanju uslova za priključenje evropskoj porodici, ali podjednako gradi snažne ekonomske odnose s drugim državama regije i šire.

Vodeći parlamentarci euroazijskih država usvojit će u Antaliji i zajedničku deklaraciju, u kojoj će biti istaknuta ključna uloga predstavnika zakonodavne vlasti u jačanju konstruktivnog dijaloga i međudržavne i regionalne saradnje s ciljem suočavanja sa izazovima za mir i napredak država euroazijskog regiona – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta