Bosna i Hercegovina     | 09.10.2018. 12:48 |

Obilježena 24. godišnjica osnutka brigade 'Sinovi Posavine'

FENA Cvita Kusić

ORAŠJE, 9. listopada (FENA) - Načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić i predsjednik Općinskog vijeća Orašje Mario Oršolić u utorak su položili vijenac i zapalili svijeće u vojarni "Sinovi Posavine" u Bukovoj Gredi, u povodu obilježavanja 24. godišnjice 4. gardijske motorizirane brigade HVO-a "Sinovi Posavine".

Pukovnik Anto Klaić na početku svečane akademije podsjetio je nazočne goste na vrijeme osnutka i herojskog djelovanja 4. gardijske motorizirane brigade HVO-a "Sinovi Posavine" koja je formalno ustrojena početkom listopada ratne 1994. godine iako je njen ustroj počeo puno ranije.

"Brigada je dobila i službeni naziv 'Sinovi Posavine', jer su u njen sastav ušli ponajbolji i najiskusniji pripadnici ratnih postrojbi Zbornog područja Orašje. To su ljudi koji su u jednom iznimno teškom vremenu, pored obrane vlastitih ognjišta bili spremni i po cijenu vlastitog života ostati braniti i obraniti, ne samo Posavinu nego i cijelu BiH", naglasio je pukovnik Klaić.

Uoči akademije, a nakon polaganja vijenaca, na spomen obilježju poginulim braniteljima služena je misa u kapelici vojarne koju je predvodio don. Goran Kosić, najmlađi vojni kapelan Oružanih snaga BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

U Širokom Brijegu obilježena 32. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'