Bosna i Hercegovina     | 09.10.2018. 11:26 |

Predstavnici BiH sudjeluju na Međunarodnoj terenskoj vježbi 'Srbija 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Predstavnici Bosne i Hercegovine učestvuju na Međunarodnoj terenskoj vježbi upravljanja posljedicama vanrednih situacija "Srbija 2018", koja se održava od 8. do 11. oktobra na području Mladenovca.

Organizator vježbe je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije - Sektor za vanredne situacije i Euroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (NATO EADRCC).

Na vježbi učestvuje oko 2.000 članova spasilačkih timova iz 38 zemalja, koji će provjeriti spremnost i kapacitete za saradnju, zajedničko djelovanje i pomoć u slučaju vanrednih situacija i prirodnih katastrofa.

Uz predstavnike Sektora za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH na vježbi učestvuju i timovi Federalne uprave civilne zaštite FUCZ i Republičke uprave civilne zaštite RS, odnosno jedan USAR tim, tim za spašavanje na vodi i tim za odgovor na HBRN (hemijsko-biološko-radiološko-nuklearne) incidente.

Bosna i Hercegovina je bila domaćin prošlogodišnje NATO EADRCC terenske vježbe otklanjanja posljedica katastrofa koja je organizirana na širem području Tuzle, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana