Najave     | 09.10.2018. 11:05 |

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - Federalno ministarstvo zdravstva u suradnji s Projektom mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini obilježit će sutra Svjetski dan mentalnog zdravlja pod sloganom 'Mladi i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja'.

Organizator najavljuje projekciju filma o mentalnom zdravlju mladih 'F41 i ja', a režiju potpisuje Studentski klub IPI Akademija Tuzla.  

Istog dana u Pozorištu mladih Sarajevo bit će upriličena predstava “Iza zatvorenih vrata”, u izvedbi Dramske sekcije Druge gimnazije Sarajevo. Predstava se fokusira na aktualne probleme današnjice s naglaskom na probleme najčešće kod adolescenata, po anketi među srednjoškolcima to su anoreksija, bulimija, anksioznost, depresija.

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. oktobar) počet će simboličnom šetnjom na Ilidži, a planiran je i susret sa novinarima.

Projekt mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske, a implementira Asocijacija XY u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministar Rimac: Pacijenti oboljeli od spinalne mišićne atrofije neće ostati bez lijekova

Federalno ministarstvo zdravstva nije dalo suglasnost za imenovanje generalnog direktora KCUS-a

Šantić: Zaštita oboljelih od rijetkih bolesti važna oblast zdravstvene zaštite, traži dodatnu pažnju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana